Start Scootmobiel
    Centrale
( Terug )

Scootmobiel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ga naar: navigatie, zoeken
Scootmobiel
Scootmobiel
Aandrijving elektromotor
Periode na 1980
Snelheid 8-20 km/u
Beschikbaarheid particulier
Infrastructuur wegen
Doelgroep mindervaliden


Een scootmobiel is een driewielige of vierwielige scooter met een elektrische aandrijving welke momenteel hoofdzakelijk wordt gebruikt door mindervaliden of mensen met een mobiliteitsbeperking. De eerste types scootmobielen werden gekenmerkt als "invalidenkarretjes". Ze waren stug, oncomfortabel en door hun uiterlijk, beperkte snelheid en beperkte actieradius niet geliefd. In de loop der jaren is de scootmobiel door grote veranderingen en modernisering populair geworden bij voornamelijk ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Met een maximum snelheid van ca. 19 km per uur en een actieradius van meer dan 100 kilometer is de scootmobiel inmiddels ook een geliefd vervoermiddel van forensen en personen die comfortabel willen reizen en de file en openbaar vervoer willen vermijden.

[bewerk] Nederland

Het aantal scootmobielen is de laatste jaren in Nederland drastisch toegenomen doordat gemeenten in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten deze vervoermiddelen in bruikleen aan ouderen verstrekken.

Door de toename zijn er in de afgelopen jaren vele scootmobielclubs opgericht die scootmobieltochten organiseren. Het is een moderne vorm van een gehandicaptenvoertuig.


{{{afb_links}}} Vervoermiddelen {{{afb_groot}}}
auto · vrachtauto · motorfiets · fiets · bromfiets · snorfiets · scooter · tractor · bus · trolleybus · tram · metro · trein · boot / schip · vliegtuig · helikopter